Zilveren verlovingsring

Lange tijd was zilver het edelmetaal bij uitstek voor een verlovingsring. Vaak werd dit ietwat bescheiden materiaal bekeken als het opstapje naar goud. Wanneer we het zo bekijken, geeft dit aan zilveren verlovingsringen en negatieve bijklank. Spreken is zilver, maar zwijgen is goud, is nog altijd een gewaardeerd spreekwoord. Maar gelukkig zijn er vele mensen die dit niet kunnen deren. Vele koppels kiezen bewust voor dit mooie en klassevol edelmetaal. Hierna kunt u vernemen wat u kunt verwachten van een zilveren verlovingsring.

Verfijning en klasse

Met een zilveren verlovingsring kiest u ongetwijfeld voor verfijning en grote klasse. Of u de ring nu links draagt of rechts draagt, maakt niet zoveel uit. Het is vele malen belangrijker dat de zilveren verlovingsring van uw keuze uitstraalt wat u wilt zeggen aan uw partner. Zilver is sprekend en wij begrijpen maar al te goed dat je je liefde voor elkaar gewoon van de daken wil schreeuwen.

Van solitair tot stoer

Sommige geliefden zeggen het graag met een klein maar fijn opgezet steentje. Dan zijn solitair ringen een prima keuze. Het is een klassieke keuze om voor diamantjes te kiezen voor een solitaire ring, maar je kunt ook voor een ander steentje gaan dat minstens even klassevol is. Zirkonium is een minstens even populaire keuze. Wanneer je niet bekend bent met dit verrassende materiaal, dan is het waarschijnlijk een goed idee om eens langs een juwelier of een juwelenontwerper te gaan die met dit bijzondere materiaal werkt. Zo kun je een beter idee krijgen van de mogelijkheden van deze betoverende steentjes.

Stoere ringen voor hem

Voor heren mogen verlovingsringen er best wat stoerder uitzien. Brede ringen uit zilver bieden vele mogelijkheden als verlovingsring. Decoratieve gravures kunnen zorgen voor een persoonlijk accent.

Zilveren verlovingsringen online

Net zoals veel andere juwelen is het niet zo moeilijk om zilveren verlovingsringen online te vinden. Een aantal webshops zijn gespecialiseerd in juwelen of in zilveren ringen in het bijzonder. Qua echtheid en degelijkheid hoeven deze ringen niet onder te doen voor ringen die u rechtstreeks bij de juwelier of bij de juwelenontwerper koopt. Vaak kun je ook online een echtheidscertificaat krijgen.

Wanneer je ringen online koopt, moet je er wel rekening mee houden dat je zelden unieke stukken zult kunnen kopen. Verder moet je ook rekening houden met je ringmaat. Vele mensen zijn niet bekend met hun ringmaat. Daarom kan het nooit kwaad om deze te laten opmeten door een vakman en ook daar voor een ring te kiezen. Bij pasproblemen, kan die de ring verder aan uw vinger aanpassen.